Şemdinli'nin 30 yıllık su ihtiyacı gideriyoruz

İlçemiz son yıllarda artan nüfus artışıyla beraber sıkıntı hale gelen su için yeni kaynak bulundu. ilçeye 30 yıl yetecek su kaynağı için çalışmalarına başladık.

Şemdinli ilçesine gelen su kaynağını güçlendirmek ve ilçenin sıkıntısını gidermek için belediye çalışmalara başladı.

İlçeye bağlı Tekeli (Gare) köyünün Tanyolu (Gelêşim) mezrasına gelen Belediye Eş Başkanımız Seferi Yılmaz ve beraberindeki  su kaynağının ilçeye getirilmesi için köylülerle görüştü.

Olumlu geçen görüşme sonrası Eş Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, su kaynağının bulunduğu bölgeye gelerek incelemler yaptı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, ilçenin 30 yıllık su ihtacını giderecek su kaynağı için çalışmaların başladığını söyledi.

Şehir merkezine gelen su şebekesinin yetersiz kaldığını belirten Yılmaz, yeni şebeke için köylülerle yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.