Şemdinli'den Kobanê'ye yardımlar sürüyor

Şemdinli Belediyesi bünyesi altında faaliyet yürüten Nujin Kadın Yaşam Evi tarafından başlatılan ‘Kobani’ye yardım’ kampanyası çerçevesinde Kobanê’ye yardım olarak bir kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi, sınırda gerçek bir mücadele örneği gösteren Kobani halkına yönelik başlatmış olduğu yardım kampanyası dahilinde Kobanê’ye ulaştırmak amacıyla bir kamyon yardım malzemesi topladı.

Kobanê halkına destek için düzenledikleri yardım kampanyasına duyarlı öğretmen ve öğrenciler ile ilçe halkının destek verdiğini söyleyen Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanları,kampanyanın amacının IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği katliamlara karşı seslerini duyurmak ve Kobanê halkı ile dayanışma mesajı vermek olduğunu belirttiler. Rojava halkının desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanları, "Kobanê halkı için başlatmış olduğumuz kampanya çerçevesinde yaşam malzemesi, besin maddesi gıda ve giyim malzemesi topladık. Kampanyamıza destek veren tüm duyarlı kesimlere teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

i-23.jpg

i-1-022.jpg