Şemdinli Belediyesi çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışanlarımıza yönelik ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim” konulu seminer Guldexwin Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlendi.

6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu’nun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, Bilim Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Tayyar Yardak tarafından verildi.

İş kazalarının ve meslek hastalıklarının %98 oranında önlenebileceği anlayışının öneminin vurgulandığı eğitimde, Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, işyerindeki tehlikeler, gibi başlıklarda eğitim verildi.

Eğitime katılan belediye çalışanları, İş güvenliği konusu ile ilgili örnekler videolarla desteklenerek anlatıldı.

İş güvenliğinin ardından, iş sağlığı eğitim konuları arasında yer alan Meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve ilkyardım günlük yaşamdan örnekler verilerek anlatıldı.

Eğitim sonrasında katılımcılara iş güvenliği eğitim sınavı düzenlendi.

dsc_0008.jpg

dsc_0015.jpg