Mahalleli 59 yıl sonra yola kavuştu

Belediyemiz Fen İşleri tarafından Beşevler Mahallesi'nde 59 yıl aradan sonra başlatılan çalışmayla mahalleli yola kavuşuyor.

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü, Beşevler Mahallesinde 59 yıl önce imar yolu olan fakat bugüne kadar herhangi bir çalışma başlatılmayanyolun açılması için çalışma başlattı. 59 yıldır yolları olmayan mahalleli, evlerine gidebilmek için patika yolu kullanıyordu.

Çalışmaları yerinde denetleyen Şemdinli belediyesi Eş Başkanı Seferi Yılmaz’ın yaptığı açıklamada, "59 yıl önce imar planına alınan bu yol, günümüze kadar açılmamıştı. Mahalleli ve bu mevkide bulunan bağ sahipleriyle yapmış olduğumuz toplantıların neticesinde yurttaşlarımızı ikna ederek ve zararı en aza indirerek bu çalışmayı bugün başlattık. Bundan dolayı gerek mahalle gerekse arazi sahiplerinin bizi göstermiş oldukları ilgiden ve alakan dolayı teşekkür ediyorum. Burada mahalle meclislerimizin de katkıları önemlidir. İlçemiz için gereken çalışmaları en kapsamlı şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Fen İşleri Müdürü Mesut Demir ; '' Fen İşleri olarak tüm imkanlarmızıla halkımızın hizmetindeyiz. Daha yaşanılır bir Şemdinli için çalışmalarımız devam edecek.''

i-1-990.jpg

Mahalle sakini A. Selam Sevin ise Belediye ekiplerine teşekkür ederek, "Biz çok sevinçliyiz. Bu yolu 59 yıldır kimse açmadı" dedi.

Cehbi Akın isimli mahalle sakini de, “Burada bulunan birçok komşumuz evlerine getirdikleri erzağı uzun mesafede sırtlarında taşıyorlardı. Açılan bu yolun hepimize faydası var ve bundan dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.